keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Suomalaisia asiakkaita!

Maanantaina oli vapaapäivä ja lähdettiin retkelle merenrannalle. Sää oli ihanan aurinkoinen vaikka tuuli estikin lyhythihaisessa kävelyn. Kävelimme pitkää laituria pitkin joka päättyi keskelle merta mini majakan luo, ylitimme joen vaijereiden varassa roikkuvalla lossilautalla, ja kävimme rannalla kävelemässä. Olimme kunnon turisteja ja napsimme paljon kuvia :D Viiden aikoihin sää viileni jo sen verran että tuli kylmä ja piti lähteä metrolla kotia kohti. Kun pääsimme takaisin Bilbaoon, kävimme varaamassa tatuointiajat viimeiselle päivälle.
Tiistaina töissä oli jopa ihan kiireistä. Meillä kävi jopa kaksi suomalaista asiakasta. Sara tajusi tilausta ottaessaan että hehän puhuvat Suomea ja päätti itsekkin sitten vaihtaa kielen vähän helpompaan. Asiakkaat oli kyllä positiivisesti yllättyneitä kun kuuli että meitä on kaksi suomalaista täällä harjoittelussa. Kovasti nautti ruoistakin. Meistä oli kyllä todella outoa puhua suomea ja hetken piti miettiäkkin että onko "Hyvää ruokahalua" oikein sanottu, kun on englantia ja espanjaa tottunut puhumaan ja kuuntelemaan :) Töiden jälkeen sitten käytiin ostamassa tuliaisia takaisin Suomeen vietäväksi ja illan vietimmekin sitten kotona.
Keskiviikko oli todella hiljainen. Varauksia oli vain 12 hlö ja alku aika menikin siihen että vertailimme suomalaisia ja espanjalaisia ravintoloita ja työpaikkoja työkaverin kanssa. Yllättäen sitten tulikin seitsemän hengen porukka syömään ja kävi ilmi että he olivat suomalaisia (kahtena päivänä peräkkäin!). Sopivasti olimme juuri samana päivänä opettaneet työkaverillemme puna- ja valkoviinin suomeksi ja hän meni innoissaan tarjoamaan niitä pöytään. Mepä saimme sitten hoitaa pöydän loppuun asti. Valitettavasti heillä kuitenkin oli kova kiire lentokoneeseen joten he eivät kerenneet kauaa istuskella, mutta toivotti lämpimästi onnea ja terveisiä Joensuuhun. Tämän jälkeen valmistelimme salia illalla olevaa coctail tilaisuutta varten ja pääsimmekin tuntia aikaisemmin pois. Sitten kävimme taas ostamassa tuliaisia Black Friday alennuksista ja Sara lähti takaisin töihin ja minä kotiin lepäämään. Ilta töissä meni oikein hyvin. 36 henkilön porukka kävi syömässä ja toinen puolisko salista oli varattu cocktail tilaisuutta varten. Cocktail tilaisuudessa oli päätähtenä michelin tähti ravintolan kokki ja toinen kansainvälinen kokki Ana Roš. Ei mitään sen suurempaa. Hauska ilta ja työkaverinikin yritti opettaa minulle Baskia. En muista sanaakaan. Nyt sitten koisimaan ja huomenna töihin ja bistroon syömään :)














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti